Μύκονος

Το Κοσμοπολίτικο Νησί των Κυκλάδων

Ανακαλύψτε την Μύκονο

Η Μύκονος, γνωστή και ως το νησί των ανέμων, βρίσκεται στην καρδιά των Κυκλάδων και αποτελεί ένα από τα παγκοσμίου φήμης ελληνικά νησιά, συνώνυμο του κοσμοπολιτισμού και των πολυτελών διακοπών. Λαμπερή και αέρινη στο φως της ημέρας, γοητευτική και μυστηριώδης τη νύχτα, η Μύκονος μας προσκαλεί να διασκεδάσουμε, να χορέψουμε στα beach bars και στα clubs, να κάνουμε τις αγορές στα πολυτελή καταστήματα και τους χώρους τέχνης, να ζήσουμε αξέχαστες στιγμές.

Αυτό που πολλοί ωστόσο δεν ξέρουν για τη Μύκονο είναι ότι πρόκειται για ένα νησί με «διπλή προσωπικότητα». Μπορεί από τη μια να είναι έντονη, λαμπερή και κοσμοπολίτικη αλλά από την άλλη είναι ιδιαίτερα γραφική, με πλακόστρωτα σοκάκια, κατάλευκα σπίτια, ξωκλήσια και ανεμόμυλους, που αποπνέουν γαλήνη και ηρεμία. 

source: visitgreece.gr

Ονειρεμένες παραλίες, κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, έντονη νυχτερινή ζωή. Το νησί-προορισμός για το διεθνές τζετ σετ θα σας παρασύρει στον παλμό του.

Δημοφιλή Αξιοθέατα

Η Μύκονος, γνωστή και ως το νησί των ανέμων, είναι απο τα πιο όμορφα νησιά των Κυκλάδων και σας περιμένει για να την ανακαλύψετε με τον δικό σας ρυθμό. Παρακάτω θα δείτε μερικά απο τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της Μυκόνου.

Μικρή Βενετία

Στη Μικρή Βενετία ή αλλιώς Αλευκάντρα στη Χώρα Μυκόνου, μπορεί κανείς να απολαύσει ένα από τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα της χώρας. Πρόκειται για μια συνοικία που ξεκίνησε να κτίζεται από τα μέσα του 18ου αιώνα.

Οι Ανεμόμυλοι της Μυκόνου

Οι ανεμόμυλοι, βρίσκονται στον μικρό λόφο της Χώρας Μυκόνου, δίπλα στη θάλασσα, μεταξύ της γραφικής Αλευκάντρας και της συνοικίας του Νιοχωριού. Εντυπωσιάζουν κάθε επισκέπτη με τους ολόλευκους επιβλητικούς όγκους τους.

Τα Τρία Πηγάδια

Βρίσκονται στο κέντρο της Χώρας Μυκόνου και εξασφάλιζαν από τα μέσα του 18ου αι. έως το 1950 την ύδρευση της Χώρας Μυκόνου. Σύμφωνα με τη δοξασία, όποιος πιεί νερό και από αυτά δεν θα φύγει από τη Μύκονο.

Το Δημαρχείο

Το Δημαρχείο στη Χώρα Μυκόνου είναι ένα εντυπωσιακό και καθηλωτικό κλασικίζον διώροφο κτίσμα του 1780. Αρχικά, κατασκευάστηκε για να αποτελέσει την έδρα του Ρώσου Γενικού Προξένου του Αρχιπελάγους.

Ναυτικό Μουσείο

Πρόκειται για ένα Κοινωφελές Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου το οποίο λειτουργεί από το 1985. Σκοπός του είναι η διατήρηση, προβολή και μελέτη της ελληνικής ναυτικής ιστορίας και παράδοσης.

Παναγία η Παραπορτιανή

Η Παναγιά της Παραπορτιανής είναι μια από τις πλέον φωτογραφημένες εκκλησίες στον κόσμο. Οφείλει το όνομά της στο ότι βρίσκεται κοντά στη μικρή πύλη, το «παραπόρτι» του τείχους του μεσαιωνικού κάστρου της χώρας.

Δημοφιλής Παραλίες

Στο πιο κοσμοπολίτικο νησί της Ελλάδας θα κολυμπήσετε σε κάποιες από τις πιο όμορφες παραλίες του Αιγαίου. Παρακάτω θα δείτε μερικές απο τις πιο δημοφιλής παραλίες του νησιού, που σας περιμένουν να τις ανακαλύψετε. source: cucladesmap.gr

Παραλία Πλατύς Γιαλός

Η καλύτερη παραλία της Μυκόνου. κοσμοπολίτικη, μεγάλη και όμορφη με πολλά εστιατόρια, καταστήματα και απευθείας λεωφορεία για την πόλη της Μυκόνου.

Παραλία Ορνός

Μια όμορφη περιποιημένη παραλία με πολλές ταβέρνες. Πρόκειται για την πιο family friendly παραλία της Μυκόνου. Προσβάσιμη και με θαλάσσιο ταξί.

Παραλία Ψαρού

Πολλά εστιατόρια, όμορφη άμμος, θαλάσσια σπορ και καταστήματα. Η πιο exclusive παραλία της Μυκόνου. Βρίσκεται 5 χλμ νοτιοανατολικά της Χώρας.

Παραλία Super Paradise

Μια μικρή παραλία με πολύ κίνηση και τα πιο γνωστά beach bar. Ένα τοπικό λεωφορείο εκτελεί δρομολόγια κάθε δύο ώρες.

Παραλία Άγιος Ιωάννης

Μια όμορφη ήσυχη και μικρή παραλία με δύο ταβέρνες και παραλιακά κλαμπ με υπέροχη άμμο και γαλαζοπράσινα νερά.

Παραλία Παράγκα

Η Παράγκα είναι πολύ δημοφιλής και είναι μια απο τις πιο όμορφες παραλίες! Εκεί θα βρει κανείς διάφορα μέρη για φαγητό και ποτό.
Scroll to Top